• Hívjon minket

    +36-76/506-980
  • Címünk

    6000 Kecskemét, Fráter György utca 4.
  • Hétfő - Péntek

    08:00 - 20:00

Laboratóriumi vizsgálatok a Mediroyal Centrumban

 

A laboratóriumi vizsgálatok a diagnosztika igen fontos részét képezik. Talán nincs is olyan ember, aki élete során ne került volna valamilyen úton-módon kapcsolatba laboratóriummal, legyen az szűrővizsgálat vagy különböző diagnózisok felállítása.

Ez a szakterület a szervezetben lezajló biokémiai folyamatok vizsgálatával foglalkozik. A laboratóriumi munka során nemcsak egyes anyagcseretermékeket tudunk vizsgálni, hanem az élettani, biokémiai folyamatokban részt vevő enzimeket, hormonokat, specifikus fehérjéket, vagy gyógyszer-szérumszinteket is. A leleteket értékelve a klinikus következtet a normális, illetve kóros állapotra.

Igen fontos a megfelelő mintavétel, a betegek szabály szerinti előkészítése. Standardállapotot úgy lehet elérni rutinvizsgálatok előtt, ha a beteg azt megelőzően 12 órán át nem vesz fel táplálékot, nem iszik, nem dohányzik, és tartózkodik a fizikai aktivitástól. Egyes esetekben a gyógyszerfogyasztást is szüneteltetni szükséges. Azért szokás a laborvizsgálatokat reggel, éhgyomorra végezni, mivel így az egyedek közötti különbségek jó része kiküszöbölhető, csökkenthető.

A laboratórium által szolgáltatott lelet önmagában nem sokat mond. Számtalanszor kerül a beteg kezébe csillagozott vagy másképpen megjelölt, a referens tartományon kívül eső érték. Mindezeket azonban csak a klinikai képpel összevetve, a kezelőorvossal konzultálva szabad értékelni.A laboratóriumi vizsgálatok esetében is igaz az a tény, hogy az orvostudomány team-munka. Együttműködve, a másik szaktudására hallgatva szolgálhatjuk a beteg érdekeit, juthatunk el a helyes diagnózishoz, kezeléshez és a gyógyuláshoz.

A laboratóriumi vizsgálatainknál nagyon fontos, hogy Pácienseink tökéletes biztonságban és kényelemben tudják a szükséges mintákat rendelkezésünkre bocsáltani, hiszen tudjuk, hogy a vérvétel és egyéb mintavételek nem a legélvezetesebb dolgok. Minden Páciensünknek személyre szabott gondoskodással végezzük el a szükséges beavatkozásokat, figyelmet szentelve az egyéni érzékenységnek (ájulási hajlam, tűfóbia, kisgyermek vérvétele, stb.). Intézmányünkben az egészségügyben jellemző túlterheltséggel zemben időt szánunk az előkészületekre, a beavatkozásra és Pácienseink teljes nyugalmi állapotának visszanyerésére. 

 

Laboratóriumi vizsgálatainkon várja Önt:

Ubornyákné Margó, vezető asszisztens
Kovácsné Zsóka, asszisztens

 

Egyéb információk a laborvizsgálatokhoz: 

- A labor vizsgálatoknál  kérjük, hogy amennyiben speciális vizsgálatot kér vagy tudja a vizsgálat irányát, (pl. általános nagylabor, pajzsmirigy hormonok, vércsoport meghatározás, stb.) jelezze Időpont-foglalási felületünkön a "Fontos információk a vizsgálat előtt" mezőbe.

- Cukorterheléses vérvétel esetén kérjük, hogy hozzák magukkal az oldalot!

Allergia esetén is fontos, hogy allergia, intolerancia, konkrét paraméter vagy csoport meghatározást szeretne.

- Amennyiben speciális igénye merül fel, kérjük, hogy Időpont-foglalásában kérjen visszahívást a tudnivalók egyeztetéséhez.

 

Időpont kérése laboratóriumi vizsgálatra

laboratoriumi vizsgalatok_Mediroyal.jpg